Nejnovější

V bílých punčoškách...

autor: jordney.love


Nejlépe hodnocená

Glamour

autor: jordney.love

hodnocení: 1,0 / 2x


Kalendář akcí

[ všechny akce šipka ]

09.09.2020

Káva plná barev – najdete odvahu na modrou, žlutou či růžovou?

Autor: Jolana Holáňová

Káva plná barev – najdete odvahu na modrou, žlutou či růžovou?

Káva nemusí být jen černá. Disponovat může celou paletou barev, stačí jen přidat ty správné ingredience a rázem je postaráno nejen o nevšední chuťový, ale i zrakový zážitek. Jestli tedy rádi experimentujete, nechte se inspirovat.



Modrá káva

Modrou spirulinu, která bývá označována jako superpotravina, dobře znají všichni milovníci zdravého životního stylu. Pyšní se totiž vysokým obsahem živin, posiluje imunitu a detoxikuje organismus. Seženete ji ve formě prášku a přidat ji můžete nejen do jogurtů či smoothies, ale třeba i do čerstvé kávy. Na přípravu „šmoulího“ nápoje budete potřebovat 7-12 g mleté nebo zrnkové kávy, 150 ml studeného mléka, lžičku modré spiruliny a na doslazení dvě lžičky třtinového cukru. Nápoj servírujte do vysoké sklenice nebo průhledného hrnku, ať si netradiční barevné provedení náležitě užijete.


Žlutá káva

Už jste slyšeli o vietnamské vaječné kávě? V podstatě se nejedná ani tak o nápoj, jako spíš o dezert. Tuto sladkou asijskou specialitu, která brzy překročila hranice Vietnamu a rozšířila se do celého světa, tvoří našlehaná pěna z vaječného žloutku a oslazené kondenzované mléko. Jejich smícháním vznikne nejen krásná podívaná, která lahodí oku, ale i dokonalý chuťový požitek. Výsledek bychom mohli směle přirovnat k tiramisu.


Růžová káva

Hitem se před pár lety stala růžová káva, se kterou přišli australští baristé. Ti vylepšili latté o přinejmenším překvapivou surovinu – červenou řepu, která nápoji dodala jak specifický odstín, tak i pořádnou dávku vitamínů. Brzy si sladké „pink latté““ plné antioxidantů oblíbily mnohé kavárny. Na chuť mu ale přišla i řada sportovců, kteří si ho dopřávají po těžkém tréninku na dobití energie. Pomůže ale i při chřipce či nachlazení. Naservírovat ho můžete i vašim hostům a rozhodně si s ním neuříznete ostudu. Třeba na filmovém festivalu v Berlíně si na něm pochutnávaly i velké hvězdy, které známe z pláten kin a televizních obrazovek. A jak na to? V kávovaru si připravte espresso, které nalijte do hrníčku a smíchejte se lžící medu. Pak do pěny vyšlehejte hrníček teplého mléka se šťávou z červené řepy a přidejte do hrníčku. Posypte skořicí nebo muškátovým oříškem a podávejte!


Zdroj foto: Kavagastro.cz, Pixabay.com


« Zpět

reklama
reklama
PražskéPříkopy.cz
reklama
NICE MAGAZINE
PražskéPříkopy.cz